Orthese

Een orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van uw tenen te verbeteren. Een Orthese kan ook worden toegepast voor behoud van een teenstand na een operatie. Ook wanneer u last heeft van over elkaar liggende tenen of klauwtenen dan kan ik u helpen met het aanmeten van een orthese.

Door het toepassen van een orthese worden de tenen beschermd en zullen eelt en likdoorns verdwijnen. Door 100% maatwerk en een persoonlijke aanpak wordt de oorzaak van de klacht verholpen.

Wat is een hallux valgus beschermer?

Indien u last heeft van een Hallux Valgus, dan heeft u door vergroeiing last van uw grote teen die scheef naar binnen toe groeit. Vaak groeit deze teen over de andere tenen. Hierdoor ontstaat een bobbel aan de zijkant van uw voet die zeer pijnlijk kan zijn. Het gevolg hiervan is dat u uw schoenen niet meer goed kan dragen door de aanwezigheid van deze bobbel, maar ook irritaties aan de huid en open wonden kunnen ontstaan. Hallux Valgus kan goed worden behandeld. Door het gebruik van een orthese wordt uw grote teen weer in een optimale stand gepositioneerd, waardoor de klachten worden aangepakt. Op deze manier heeft u een Hallux Valgus beschermer die 100% op uw voeten is aangemeten.

Het gebruik van een orthese
  • ZOp het moment dat u begint met het dragen van een orthese, zal dit even wennen zijn. Daarom raad ik ook altijd aan om het gebruik op te bouwen. Na drie weken zult u helemaal gewend zijn aan het gebruik van de zogeheten siliconen teen ondersteuners. Is dit niet het geval, neem dan contact op.
  • ZProbeer de orthese met 2 handen aan en af te doen, vooral niet trekken.
  • Z’s nachts draagt u de orthese niet.
  • ZDe orthese mag geen pijn doen, blaartjes of rode plekken veroorzaken.
  • ZHeeft u minder of geen gevoel in de voet, controleer dan dagelijks de voet of laat dit doen.
  • ZDe orthese draagt u het beste in een dichte schoen met sokken/panty zodat de orthese op zijn plaats blijft zitten.
  • ZDe orthese dagelijks met zeep afwassen en afspoelen met water. Na het afdrogen inwrijven met talk-of voetpoeder. Dit is noodzakelijk voor de bescherming van de huid en de orthese.
  • ZNeem de orthese mee als u nieuwe schoenen gaat kopen.

Nazorg:

Om in de gaten te houden of de orthese goed werkt moet u regelmatig op controle komen. De controle momenten zijn na 1 week, na 4 tot 6 weken en na 6 maanden.

OrtheseKlein € 10,00
Middel € 15,00
Groot € 20,00